Stedenreis ArmeniëArmenië is een land in de Kaukasus en grenst aan Georgië, Iran, Azerbeidzjan en Turkije. De eerste geschiedenisbronnen van het grondgebied van Armenië gaan terug naar het jaar 1.500 voor Christus (een van de oudste steden ter wereld). Het land ligt geografisch gezien in het continent Azië, maar ziet zichzelf als een Europees land. Doordat Armenië erg bergachtig is telt het land slechts een kleine 3 miljoen inwoners. Tijdens je rondreis naar Armenië betaal je met munteenheid de Dram.
De hoofdstad van Armenië is Jerevan met ruim 1,1 inwoners. Deze stad is gelegen aan rivier de Hrazdan in het westen van het land, niet ver van de grens met Turkije. Jerevan is een echte fabrieksstad (o.a. metaal-, chemicaliën-, textiel en agrarische productie). Deze stad is ongelooflijk oud, want Jerevan is al gesticht in het jaar 782! Hiermee is het een van de oudste steden ter wereld.
Bezoek Armenië tijdens je rondreis door de Kaukasus, vergelijk hier goedkope vliegtickets en hotels in Armenië.Steden in Armenië

Stedenreis
Yerevan

Aanbieding Zoeken

Stad selectie:
Type Vervoer
Aantal Sterren Hotel

Hotel Opties

Hotel Ketens

Geavanceerd zoeken >>>