Stedenreis CuracaoCuracao werd tijdens de Gouden Eeuw veroverd door Nederland en sindsdien maakt Curacao samen met eilanden Aruba en Bonaire deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Binnen deze politieke structurering is Curacao sinds 2009 een autonoom eiland op de Nederlandse Antillen. Curacao is zowel geografisch gezien als qua inwonersaantal het grootste eiland van de drie (op Curacao wonen ruim 131.000 inwoners).
Het merendeel van de bevolking van Curacao is Creool en de twee officiële talen van het eiland zijn Papiaments en Nederlands.
De hoofdstad van Curacao is Willemstad. Deze stad ligt in het zuidwesten van het eiland en is erg geliefd onder vakantiegangers. Jaarlijks bezoeken vele toeristen Willemstad vanwege haar gekleurde huizen die je vast wel kent van televisie of ansichtkaarten. Het historische stadscentrum van Willemstad is zeker het bezoeken waard, want deze staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vergelijk goedkope vliegticketaanbiedingen en voordelige hotels voor een vakantie naar het altijd gezellige en kleurrijke eiland Curacao.Steden in Curacao

Stedenreis
Willemstad

Aanbieding Zoeken

Stad selectie:
Type Vervoer
Aantal Sterren Hotel

Hotel Opties

Hotel Ketens

Geavanceerd zoeken >>>