KerstmarktenOp deze pagina kan je in 1 oogopslag de leukste steden met kerstmarkten in 2013 vinden. In december vind je in diverse steden kerstmarkten met leuke kraampje en stalletjes waar je de heerlijke kerstsfeer kan proeven. Tijdens je stedentrip kan je heerlijk warm worden met een glaasje glühwein of je kan kerstinkopen voor je geliefden gaan doen.
Is je kerstgevoel aangewakkerd? Aarzel dan niet, zoek en boek je stedenreis naar het kerstgevoel via Stedenreis.com

Aken

Kerstmarkt Aken Tijdens kerst wordt Aken helemaal omgetoverd tot een stad vol met lichtjes en kleuren. Er heerst een gezellige familiesfeer en er is voor jong en oud wat te beleven. Op het Marktplatz en het Katschof kan je leuke opgezette houten kraampjes vinden waar je van alles kan vinden. Ook rondom het raadhuis en de Dom zijn verschillende leuke kraampjes en een draaimolen voor de kleintjes te vinden. Of je nou opzoek bent naar versieringen, speelgoed, cadeaus of in een gezellige sfeer wil genieten van een lekker glaasje Glühwein, alles is hier te vinden. Al met al het perfecte moment om Aken te bezoeken! Kijk voor de openingstijden en meer informatie over de kerstmarkt op Kerst in Aken.

Antwerpen

Kerstmarkt Antwerpen Ben je op zoek naar een typische kerst stad, vergeet Antwerpen dan niet mee te nemen in je beslissing! Tijdens een kerst stedentrip naar Antwerpen zal je je namelijk geen moment vervelen. Je kan verschillende kerstmarkten bezoeken. Voor een leuke traditionele markt, met leuke cadeau kraampje en lekkernijen, kan je terecht op Groenplaats. Op de grote markt kan je je lekker uitleven op een grote ijsbaan en de winterkermis, met allerlei leuke attracties, kan je op het Steenplein vinden. Voor ieder wat wils! Nieuwsgierig geworden, kijk dan voor meer details op onze kerst in Antwerpen pagina.

Berlijn

Kerstmarkt Berlijn Ook in Berlijn wordt uitgebreid kerst gevierd. Door de hele stad heen zie je mooie kerstverlichting en versiering. Een perfecte plek om kerinkopen te doen voor jezelf, familie en of vrienden. In elke wijk in Berlijn zijn wel meerdere kerstmarkten te vinden, dat zorgt er voor dat het aantal kerstmarkten tussen de 50 en 60 ligt. De grootste kerstmarkt van Berlijn kan je op de Gendarmenmarkt vinden, voor een ambachtelijke markt moet je bij het Opernpaleis zijn en als gezinsuitstapje is de kerstmarkt op het Alexanderplatz een aanrader. Kijk voor meer informatie over de grootste en bekendste kerstmarkten op kerst in Berlijn.

Bern

Kerstmarkt Bern Bern is een prachtige plek om een prachtig kerstgevoel op doen. Het in de 15e 16e eeuw gebouwde centrum is prachtig verlicht, versierd en er hangt een unieke kerstsfeer. Jong en oud zullen zich in Bern vermaken, de kerstmarkt vind plaats op 2 verschillende locaties. Op de Münsterplatz kan je de ambachtelijke handgemaakte cadeaus en lekkernijen vinden. En op de tweede kerstmarkt op de Weisenhausplatz vind je de moderne cadeaus en versieringen terug. Uiteraard vloeit de glühwein en de warme chocolade op beide markten rijkelijk. Kijk voor meer informatie over beide markten op Kerst in Bern.

Bremen

Kerstmarkt Bremen Bremen is met haar historische binnenstad de ultieme plek om in de kerstsfeer te komen. Sfeervolle verlichting, allerlei leuke kerstkoopjes en snuisterijtjes en natuurlijk volop warme lekkernijen. De kerstbellen luiden, vuurfakkels en besneeuwde kraampjes maken het gevoel compleet. Of je nou op zoek bent naar een leuk uitstapje met de familie of een romantisch kerstweekend voor 2, Bremen zal aan de verwachtingen voldoen. De Bremer Kerstmarkt is dagelijks geopend tussen 10 uur en 20.30 uur in de periode van 24 november tot 23 december.

Brussel

Kerstmarkt Brussel Het leuke aan deze kerstmarkt is dat het over de gehele binnenstad verspreid is. Hierdoor wordt het ook als de grootste markt van België gezien. Het begint op de Grote Markt en loopt dan via het Sint-Katelijneplein naar de Baksteenkaai. Het hele centrum is dus in leuke versieringen gehuld en de kerstsfeer is aan alle kanten te proeven. Wat je zeker niet mag missen zijn de electrical nachten op de Grote Markt waar verlicht op de muziek danst. Of je nou lekker wil winkelen, schaatsen of lekkers eten. In Brussel zit je goed, kijk voor meer details over deze markt op Kerst in Brussel

Dortmund

Kerstmarkt Dortmund In Dortmund is één van de grootste kerstmarkten van Duitsland te vinden, en hier staat dan ook op de Hanzaplatz de karakteristieke grootste kerstboom kerstboom ter wereld. Naast de boom op de Hanzaplatz is de kerstmarkt ook te vinden op andere plekken binnen Dortmund, zoals de Alter Markt, de Hanzaplatz en de Reinoldi-Kirchplatz. Mocht je rond de kerstperiode uw kerstcadeaus eens ergens anders willen halen, of gewoon een bijzondere winkelervaring willen hebben, dan is de kerstmarkt in Dortmund zeker een aanrader. Voor de kleintjes is een speciale markt opgericht op de Reinoldi-Kirchplatz, dus ook die zullen zich geen moment vervelen. Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie over de verschillende markten op Kerst in Dortmund.

Dusseldorf

Kerstmarkt Dusseldorf Dusseldorf wordt ook wel de kerst hoofdstad van Duitsland genoemd. De stad wordt omgetoverd tot een kerst paradijs en iedereen doet mee. Huizen, winkels, bomen en straten alles wordt versierd. In deze stad wordt er niet alleen voor de sfeer gezorgd, maar ook kan je op verschillende locaties in de stad een gezellige kerstmarkt vinden. De verschillende markten hebben allemaal verschillende kraampjes die met de locatie van de kerstmarkt te maken hebben. Naast de versiering, cadeaus en speelgoed kan je hier ook heerlijk genieten van Bratäpfel, Glühwein, Zimtsterne en Reibekuchen. Een stedentrip naar kerststad Dusseldorf is een must-do voor echte kerstliefhebbers stedentrip Dusseldorf.

Gent

Kerstmarkt Gent Of je nou van rustig sfeer proeven en kraampjes kijken houd of van spannende activiteiten. Op de kerstmarkt in Gent kan je het allemaal vinden. Op het Sint Baafsplein kan je tientallen leuke kerstkraampjes vinden waar van alles verkocht wordt, handgemaakte cadeaus of juist niet alles kom je hier tegen. De tweede kerstmarkt in Gent is het evenement Winterdroom dat plaats vind op het Sint Pietersplein, hier zal je je geen moment vervelen. Er worden dagelijks optredens en tentoonstellingen gegeven en er staat een heuse kermis op het plein. Voor ieder wat wils, een reuzenrad, spookhuis of juist een achtbaan. Nieuwsgierig? Boek je trip naar Gent via stedenreis.com

Hamburg

Kerstmarkt Hamburg Wil je er voor kerst even lekker tussenuit en tegelijkertijd 1 of meer kerstmarkten bezoeken, dan ben je in Hamburg op de juiste plek. De kerstsfeer is overal in de stad te proeven. Je kan op verschillende markten prachtig opgemaakte stalletjes en kraampjes vinden. Altijd al een markt in een kasteel willen bezoeken of juist lekker buiten op een plein van gospel koren genieten, in Hamburg kan het beide. Tijdens deze stedenreis zal je geen honger krijgen, want overal in de stad kom je lekkere hapjes en glühwein tegen. Kijk voor meer informatie bij de Hamburg Kerstmarkten.

Keulen

Kerstmarkt Keulen In Keulen kan je ongeveer 10 kerstmarkten vinden. Allemaal stralen ze een andere sfeer uit op verschillende unieke locaties. De bekendste markt is bij de Keulse Dom te vinden. Vanaf de Dom kan je een route naar de andere kerstmarkten volgen zodat je niks mist. Heb je wel eens een haven kerstmarkt of een markt op een boot mee gemaakt? In Keulen kan het tijdens de kerstdagen allemaal. Is je interesse gewekt, kijk dan op kerstmarkten in Keulen.


Londen

Kerstmarkt Londen Londen staat bekent als 1 van de top steden als het om kerstinkopen gaat. Elke jaar boeken duizenden mensen een stedentrip naar Londen om de sfeer te proeven. Op verschillende plekken in de stad worden er ijsbanen en markten op gebouwd, waar je heerlijk kan ontspannen met warme drankjes en kraampjes. Naast de markten doen ook complete winkelstraten mee aan de kerst hype, warenhuizen als Harrods en Marks en Spencer moet je dan ook zeker niet overslaan. Kijk hier voor meer informatie over de locaties van de kerstmarkten.
Is je nieuwsgierigheid gewekt of is het de vorige keer zo goed bevallen, aarzel dan niet langer en boek je stedentrip naar Londen.

Maastricht

Kerstmarkt Maastricht Vanaf 2 december kan je de kerstmarkt van Maastricht bezoeken. Je kan hier heerlijk door de prachtig versierde stad rond dwalen en plaatselijke kerstlekkernijen op de verschillende kerstmarkten proeven. De kerstmarkt van Maastricht loopt door de hele stad en je kan er stalletjes, ijsbanen, kerstbomen en heel veel lekkers vinden. Ook magisch Maastricht is tijdens de kerstdagen in Maastricht te vinden. Magisch Maartricht houd in dat ook de cultuur aangespoord wordt, in verschillende musea worden exposities, optredens en voorstellingen gegeven.Nieuwsgierig? Kijk op kerst in Maastricht voor meer informatie.

Münster

Kerstmarkt Munster Münster is een leuke stad om te bezoeken tijdens een stedentrip in Duitsland. Ook in de winter is het een gezellige stad, en dan met name rond de kerstperiode. Jaarlijks bezoeken veel stedentip- liefhebbers, toeristen en dagjesmensen de bekende kerstmarkten van Munster. Op vijf verschillende locaties in de oude binnenstad kun je kraampjes bezoeken, glühwein drinken en genieten van een echte winterse kerstsfeer. De 250 leuke marktkramen vind je tijdens de kerstmarkten onder meer op de Domplatz, de Aegidiimarkt, Kiepenkerlmarkt en de Lambertikerk. Nieuwsgierig?! Kijk voor meer details op kerst in Münster.

Oldenburg

Kerstmarkt Dortmund Wil je in december de kerstsfeer proeven, dan is de kerstmarkt in Oldenburg hiervoor de perfecte plek. Elk jaar komen duizenden bezoekers naar de stad om de gezellige blokhutjes te zien en er hun kerstaankopen te doen. Van prachtige kerststerren tot een echte Duitse bratwurst, het is hier allemaal te vinden. Ook als je nog kerstversiering in huis wilt halen, dan kun je hier goed terecht. De blokhutjes en gezellige verlichting toveren Oldenburg jaarlijks om tot een sprookjesachtige plaats. Wil je dit zelf ervaren, maar wil je ook nog wat extra informatie. Kijk dan op Kerst in Oldenburg.

Osnabrück

Kerstmarkt Osnabruck Doordat Osnabrück vlak over de grens ligt is het een ideale plek om een dag goed kerstinkopen te doen, en valt goed te combineren met een stedentrip Osnabrück. Gedurende de kerstmarkt kun je allerlei lekkernijen proberen zoals glühwein, hete kastanjes en geroosterde amandelen, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor de altijd goede bratwurst. Gedurende de kerstmarkt zijn ook alle winkels extra lang open, dus het is ook een ideale gelegenheid om eens flink te shoppen. Vergeet als laatste niet om de bijzondere bezienswaardigheden van de kerstmarkt de bezichtigen; de 6 meter hoge notenkraker en de levende speeldoos!

Valkenburg

Kerstmarkt Valkenburg In Valkenburg weten ze wel hoe ze kerst moeten vieren. Een van de bekendste kerstmarkten van Nederland wordt hier namelijk gehouden. De hele stad wordt versierd en verlicht, maar dat is niet het enige. De officiële markten met kraampjes worden in 2 grotten georganiseerd, de Gemeentegrot en de Fluwelengrot. Een speciale ervaring dus! Kijk voor meer informatie over de kerstmarkten op kerst in Valkenburg. Aarzel niet en boek je kerst stedentrip Valkenburg.

Bekijk alle kerstmarken op Stedenreis.com

Kerstmarkt Aken (Aken) Kerst in Antwerpen (Antwerpen)
Kerstmarkten in Berlijn (Berlijn) Kerstmarkt Bremen (Bremen)
Kerst in Brussel (Brussel) Kerstmarkt Dusseldorf (Dusseldorf)
Kerstmarkt Frankfurt (Frankfurt) Kerst in Gent (Gent)
Kerstmarkten Hamburg (Hamburg) Christkindlmarkt Innsbruck (Innsbruck)
Kerstmarkten in Keulen (Keulen) Kerst in Londen (Londen)
Kerst in Maastricht (Maastricht) Kerstmarkt Oldenburg (Oldenburg)
Kerstmarkt Osnabrück (Osnabruck) Kerstmarkten Valkenburg (Valkenburg)

Aanbieding Zoeken

Stad selectie:
Type Vervoer
Aantal Sterren Hotel

Hotel Opties

Hotel Ketens

Geavanceerd zoeken >>>