UitzichtpuntenEen stad vanaf grote hoogte bekijken of op zoek naar letterlijke hoogtepunten tijdens je stedentrip? Vind hier op Stedenreis.com de leukste en mooiste uitzichtpunten en uitkijktorens in top steden over de hele wereld. Een uitzichtpunt of uitkijktoren biedt een indrukwekkende panoramisch uitzicht over de stad en omgeving. De meeste uitzichtpunten bevinden zich op hooggelegen plekken op een dak van een gebouw of bovenin een toren. Uitzichtpunten in steden zijn vaak toeristische attracties waar bezoekers uit de hele wereld genieten van een schitterende omgeving met een 360 graden panorama uitzicht.

Belfort Brugge

Belfort Brugge Eenmaal in de uitkijktoren Belfort kijk je je ogen uit! Onderweg naar boven kom je een schatkamer, een adembenemend uurwerkmechanisme en klokkenspel met 47 klokken tegen. Als je de 366 treden beklommen hebt kan je van een prachtig uitzicht over Brugge genieten. Een leuke combinatie met het bezoek aan de Belfort is een heerlijke ontspannende wandeling door het prachtige middeleeuwse centrum van Brugge. Kijk voor meer informatie over je stedentrip naar Brugge op Stedenreis Brugge.

Burj Khalifa Dubai

Deze reusachtige toren is 828 meter hoog, en hiermee is het niet alleen de hoogste toren van Dubai maar zelfs van de hele wereld. Een bezienswaardigheid die je dus niet mag missen als je in Dubai bent. Het uitkijkplatform van de toren zit op de 124ste verdieping op ruim 400 meter hoogte. Je hebt verschillende mogelijkheden om van het uitzicht te genieten. Je kan voor 20 Euro een ticket voor het uitkijkplatform kopen waar het tijdstip op vermeld staat dat je naar boven gaat(dit in verband met drukte), als je eenmaal boven bent mag je wel zolang boven blijven als je wilt. Een tweede mogelijkheid is een tafel bij het exclusieve restaurant At.Mosphere Grill & Lounge op de 122ste verdieping reserveren. Hou er wel rekening mee dat kinderen onder de 6 jaar niet toegelaten worden en dat het minimum bedrag per persoon 60 Euro is.

Donautoren Wenen

Donautoren Wenen De in de volksmond Danube toren in Wenen is ruim 252 meter hoog. Tijdens je stedentrip naar Wenen is deze toren een must do, in het restaurant dat op 170 meter hoogte zit kan je prachtig van het uitzicht genieten. De naam Donautoren stamt af van het prachtige uitzicht, je kan namelijk prachtig uitkijken over de rivier de Donau. Kijk voor meer detail op Donautoren.


Eiffeltoren Parijs

Eiffeltoren Parijs Deze wereld beroemde toren is al ruim 120 jaar het symbool van Parijs. Wie aan Parijs denkt, denkt aan de Eiffeltoren. Ingenier Eiffel heeft deze toren ontworpen en ervoor gezorgd dat er drie verschillende verdiepingen zijn waar je terecht kan. Op de eerste en tweede verdieping kan je in een restaurant van heerlijke Franse gerechten genieten. En op de derde verdieping is het Uitkijkplatform te vinden. Deze bevind zich op 275 meter hoogte en het uitzicht is adembenemend. Ook een aanrader is de Eiffeltoren s'avonds van een afstand te bekijken, de toren is helemaal in licht gehuld en heeft een prachtige uitstraling.

Empire State Building New York

Empire State Building New York Een bezoek aan de 381 meter hoge Empire State Building tijdens een stedentrip New York is een must-do voor liefhebbers van uitzichtpunten en duizelingwekkende hoogtes. Een kaartje voor het observatiedeck, ofwel the observatory, op de 86ste verdieping kost rond de $20,-. Vanaf The Empire State Building heb je echt een indrukwekkend uitzicht over New York City en met name Manhattan. Let wel op dat je The Empire State bezoekt op een heldere of mooie dag. Bij slecht weer kan het voorkomen dat het uitzicht vanaf het uitkijkpunt erg slecht is. Tip: Bezoek The Empire State Building ongeveer 1,5 uur voor sluitingstijd. Zo voorkom je extreem lange wachtrijen en heb je meer ruimte op het observatiedeck. Daarnaast is het uitzicht op een verlicht New York erg indrukwekkend.

Fernsehturm Berlijn

Fernsehturm Berlijn Deze hoogste toren van Berlijn is ruim 368 meter hoog en bovenin de bol van de toren kan je een restaurant en een uitkijkplatform vinden. Het platform bevind zich op ruim 203 meter hoogte en als het weer het toe laat kan je tot 40 kilometer de verte in kijken. Vanaf de toren kan je prachtig over de stad uitkijken, je kan onder andere de Brandenburger Tor, O2 World en Potsdamer Platz zien vanaf de toren. Wil je tijdens het uitzicht genieten van een lekker lunch kan dit in het restaurant dat boven het platform ligt. Het bijzondere aan het restaurant is dat het langzaam ronddraait, dus je hebt geen moment hetzelfde uitzicht.

Köln Triangle Keulen

Köln Triangle Keulen Met zijn 100 meter hoogte (28 verdiepingen) is een bezoek aan het observatieplatform van de Köln Triangle een absolute aanrader. Vanaf de Köln Triangle uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over de stad Keulen met zijn Domtoren, bruggen en Rijn. Op de glazen afzetting boven op het dak staan in het glas de belangrijkste bezienswaardigheden afgedrukt. Op de begane grond vind je tevens Mongo´s Restaurant, voor een gezellig hapje en drankje. Een kaartje voor de oberservatiedeck van de Köln Triangle kost slechts € 3,-. Groepen krijgen tevens korting op de entree. De Köln Triangle toren is een absolute aanrader tijdens een stedentrip of weekendje Keulen.

Martinitoren Groningen

Martinitoren Groningen Aan de Grote Markt in Groningen kan je de Martinitoren vinden. Deze unieke toren wordt door de Groningers ook wel De Olle Grieze (de oude Grijze) genoemd. De toren is in de dertiende eeuw gebouwd en in zijn bestaan is hij twee keer afgebroken door blikseminslag.

Je kan de 96.8 meter hoge toren van april tot en met oktober op maandag tot en met zaterdag van 11.00-17.00 bezoeken.
In Juli en Augustus is de toren ook op zondag van 11.00-16.00 geopend.
En november tot en met maart is de toren op maandag tot en met zaterdag van 12.00-16.00 te beklimmen.

Rheinturm Dusseldorf

Rheinturn Dusseldorf Deze Dusseldorfse toren kan je elke dag beklimmen en van het heerlijke uitzicht genieten. De toren heeft een totale lengte van 240.5 meter en op 172.5 meter hoogte zit een restaurant waar je kan genieten van een lekkere lunch of diner. Het restaurant draait in een uur om zijn as, dus geen moment hetzelfde uitzicht, elke keer als je opkijkt zie je weer wat anders. In de avond heeft de toren ook een unieke uitstraling, er zitten namelijk 62 patrijspoorten die versierd zijn met rode, groene en blauwe LED verlichting waardoor je in de avond een van de grootste digitale klokken kan bekijken.

Sagrada Familia Barcelona

Sagrada FamiliaSagrada Familia De Sagrada Familia is een bezienswaardigheid die je moet zien tijden je stedentrip Barcelona. Je kan met de trap of met de lift naar boven en eenmaal boven kan je genieten van een prachtig uitzicht over Barcelona. De bouw van de verzoeningskerk is in 1886 begonnen en tot op de dag van vandaag bezig. De reden dat de bouw erg lang duurt heeft te maken met het aantal giften dat de bezoekers achter laten. Op dit moment moeten de gedeeltes die al wel af zijn weer gerestaureerd worden, maar de verwachting is dat de kerk rond 2026 helemaal klaar is.

Stratosphere Tower Las Vegas

Stratosphere Tower 1 van de eyecathers van Las Vegas is de Stratosphere Tower. In deze toren is genoeg voor jong en oud te beleven. Vanaf de 350 meter hoge toren kan je binnen en buiten van het prachtig verlichte Las Vegas genieten en heb je de mogelijkheid om op 250 meter te genieten van een heerlijke lunch of diner in het ronddraaiende restaurant. Naast deze activiteiten is de Stratosphere Tower ook de perfecte plek voor durfals! Er zijn op de toren namelijk 3 verschillende attracties te vinden. In thé Big shot wordt je naar boven gelanceerd en na een paar seconden val je weer naar beneden, in de insanity ride zweef je buiten de toren aan een klauw en in de X-scream ride lijkt het alsof je van de toren afglijd, maar het de attractie stopt net buiten de toren. Al met al is er genoeg op de toren te beleven.

St. Ann’s Shandon Cork

St. Ann’s Shandon Het St. Ann’s Shandon is een kerk die staat in het Shandon district in Cork. De kerk kijkt op een berg uit op Cork en de grote rivier die dwars door Cork loopt. Om echt te genieten van het uitzicht kan je de St. Ann’s Shandon beklimmen. Eenmaal bovenin de kerk kan je van een prachtig uitzicht over de stad genieten.De kerk is niet alleen beroemd voor het uitzicht, maar ook door The bells of Shandon. Bovenin de kerk kan je 8 mega bellen vinden die per stuk ruim 6 ton wegen. De beroemde bellen luiden al 200 jaar en je hebt zelfs de mogelijkheid zelf een deuntje op de bellen te spelen, wat houd je nog tegen.

Toren van Pisa

Toren van Pisa Ook de toren van Pisa is wereld beroemd. Het is echter beter bekend als de scheve toren van Pisa. Toen de toren in 1173 gebouwd werd was het absoluut niet de bedoeling dat de toren schreef zou komen te staan. Toen in 1178 de derde verdieping van de toren af was begon deze naar 1 kant te hangen. De bouw van de toren heeft toen ruim 100 jaar stil gelegen in verband met oorlog, waarna weer verder gegaan werd met de bouw. Uiteindelijk was de toren in 1372 helemaal klaar. Op dit moment kan je de toren met een gids beklimmen en eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Pisa.

Victoria Peak Hong Kong

Victoria Peak De unieke berg Victoria Peak kan je in het westelijke deel van Hong Kong vinden. Deze berg is de meest bezocht bezienswaardigheid van Hong Kong en dat heeft alles te maken met het adembenemende uitzicht. Vanaf de berg kan je fantastisch uitkijken over het centrum van Hong Kong, de haven en de omliggende eilanden. Naast het park en het uitzicht zitten er ook 2 winkelcentra op de berg en is ook Madam Tussauds hier gevestigd. Al met al ga je je dus niet vervelen op je stedentrip naar Hong Kong.

Vrijheidsbeeld New York

Iedereen heeft wel eens van The Statue of Liberty gehoord, het symbool van New York. Er zijn verschillende manieren om het bijzondere beeld te bewonderen. Je kan het beeld vanaf de gratis ferry naar Staten Island bewonderen of er op Liberty eiland omheen lopen. Maar de mooiste ervaring is natuurlijk het beeld beklimmen. Het is belangrijk van te voren te reserveren, er kunnen dagelijks namelijk maar 60 mensen het beeld beklimmen. Ook is het handig de kaartjes van te voren online te kopen zodat je niet in de rij hoeft te staan.

Willis Tower Chicago

Willis Tower Op deze 103e verdieping van deze langste toren van Noord Amerika kan je het uitkijkplatform vinden. Het unieke aan dit gebouw is dat je buiten het gebouw kan staan. Er zijn glazen ruimtes aan de buitenkant vast gemaakt en vanuit deze ruimtes lijkt het alsof je in de lucht zweeft en over het prachtige Chicago uitkijkt. Sinds juli 2009 heet de toren Willis, maar wereldwijd is de toren beter bekend als The Sears Tower, vernoemd naar de postorderbedrijf Sears dat de toren in 2003 verlaten heeft. Van 2003-2009 heeft de toren de naam echter gehouden in verband met de internationale naamsbekendheid.

Bekijk alle uitzichtpunten op stedenreis.com

Granusturm (Aken) Willis Tower (Chicago)
Burj Khalifa (Dubai) Minceta Toren (Dubrovnik)
Köln Triangle (Keulen) Transamerica Pyramid (San Francisco)
Torre del Oro (Sevilla) TV Toren Stockholm (Stockholm)
Domtoren (Utrecht) De stadspoorten (Valencia)
Donautoren (Wenen)

Aanbieding Zoeken

Stad selectie:
Type Vervoer
Aantal Sterren Hotel

Hotel Opties

Hotel Ketens

Geavanceerd zoeken >>>