MontjuïcGelegen tussen de Placa d'Espanya en de Port de Barcelona in het zuidwesten van de stad, de Montjuic is een heuvel waar vele bezienswaardigheden van Barcelona te zien zijn, wat het één van de interessantste highlights van Barcelona maakt. Om te beginnen is bovenop de heuvel het kasteel van Montjuïc, wat in de geschiedenis zowel een fort als een gevangenis is geweest. Tegenwoordig zijn hier vaak allerlei culturele tentoonstellingen te vinden, en kun je vrij het kasteel rondgaan.

Daarnaast is hier ook het olympisch stadion van Barcelona te vinden, het Estadi Olímpic Lluís Companys. Hier worden nog wel eens grote sportevenementen en concerten gehouden, maar ook al worden die niet gehouden dan is het nog steeds een prachtig gezicht om te zien. Over prachtige gezichten gesproken, vlak naast het olympisch stadion en het Palau Sant Jordi staat de telecommunicatietoren van Montjuïc, een uniek architectonische kunstwerk die voor de olympische zomerspelen van 1992 werd gebouwd om de televisiebeelden door te zenden.

Verder zijn er op de Montjuïc nog enkele musea te vinden, waaronder de prachtige Museu Nacional d'Art de Catalunya die hiernaast op het plaatje te zien is, en enkele botanische tuinen met zeldzame plantsoorten. Ook kun je hier de prachtige Font Màgica vinden.
Er zijn teveel dingen te zien om op te noemen, maar er valt duidelijk te zeggen dat de Montjuïc zeker een bezoek waard is als je in Barcelona bent.


Klopt de bovenstaande data niet meer? Neem dan contact op.

Vind Montjuïc leuk op Facebook:

Montjuïc op de kaart


Video van Montjuïc


Reageren


Naam:
E-mailadres: Wordt niet getoond
Reactie:

Andere highlights:


Aanbieding Zoeken

Stad selectie:
Type Vervoer
Aantal Sterren Hotel

Hotel Opties

Hotel Ketens

In de buurt van:
Geavanceerd zoeken >>>