Port VellPort Vell is een voorbeeld van hoe erg een gebied kan veranderen. Deze oude haven bestond tot 1992 uit niet veel meer dan een paar verlaten warenhuizen en sporen, maar toen de olympische spelen van 1992 kwamen, werd besloten dat dit gebied drastisch gerenoveerd moest worden. Dit is dan ook gebeurd, en het resultaat is nu één van de grote toeristische trekpleisters van Barcelona. Vanuit de Ramblas kun je via een houten voetgangersbrug rechtstreeks uitkomen bij de Maremàgnum, een enorm winkelcentrum in Port Vell met zoveel te doen dat je er zo een dag kwijt kunt raken. Je vindt hier vele winkels, restaurantjes, cafétjes en enkele bioscopen.

Echter voor de ultieme bioscoopervaring is vlak achter de Maremàgnum een IMAX te vinden, die met zijn absurd grote schermen een unieke filmervaring geeft. De grootste attractie van Port Vell is toch wel het aquarium, die zich ook bevindt achter de Maremàgnum. Hier kun je in totaal meer dan 8000 vissen bekijken, waaronder 11 haaien. Om je een idee te geven van de grootte: ruim 6 miljoen liter water is benodigd om al deze vissen te kunnen houden.

Ook als je in plaats van allerlei activiteiten gewoon rustig om je heen wel kijken is Port Vell een goede keus om heen te gaan. In de haven zelf zijn vele luxueuze jachten te vinden, en de omgeving zelf is ook prachtig. Een bezoekje aan de Port Vell is dus hoe dan ook een aanrader!


Klopt de bovenstaande data niet meer? Neem dan contact op.

Vind Port Vell leuk op Facebook:

Port Vell op de kaart


Video van Port Vell


Reageren


Naam:
E-mailadres: Wordt niet getoond
Reactie:

Andere highlights:


Aanbieding Zoeken

Stad selectie:
Type Vervoer
Aantal Sterren Hotel

Hotel Opties

Hotel Ketens

In de buurt van:
Geavanceerd zoeken >>>