Kerstmarkten in BerlijnIn Berlijn weten ze hoe kerst gevierd moet worden. De hele stad is verlicht en versierd en overal kan je de kerstsfeer proeven. Iedere wijk in Berlijn heeft wel meerdere kerstmarkten, hierdoor is Berlijn ook 1 van de kerststeden van de wereld. Op deze pagina kan je de grootste en bekendste kerstmarkten en activiteiten vinden.

Gendarmenmarkt
Dit is de grootste kerstmarkt van Berlijn en ook de enige waar je een entree van €1 moet betalen. Maar deze ene euro valt in het niets als je de markt binnen gaat. Er is een programma per dag en naast de kraampjes is er dus ook altijd wel wat te beleven. Een aantal zaken die door de dagen heen voorbij komen zijn balletvoorstellingen, koren, kinderkerst en fanfares. Deze markt is een must tijdens je kersttrip naar Berlijn.

Deze markt is van 21 november tot 31 december dagelijks tussen 11.00-22.00 te geopend.

Schloss Charlottenburg
De kerstmarkt rondom Schloss Charlottenburg is een markt die je niet over mag slaan. Het slot wordt op een prachtige manier verlicht en staat aan het hoofd van de markt. Je kan er verschillende kraampjes met lekkernijen en hand gemaakte cadeaus vinden.

Deze markt is van 21 november tot 26 december op maandag tot en met donderdag tussen 14.00-22.00, op vrijdag tot en met zondag van 12.00-22.00 en op eerste en tweede kerstdag van 12.00-20.00 te bezoeken.

Opernpalais
Deze markt staat bekend om de ambachtelijke werken die hier verkocht worden. De spullen die verkocht worden zijn allemaal handgemaakt, van cadeaus en speelgoed tot poppetjes om in je eigen gemaakt kerststal te zetten. Deze kraamjes kan je allemaal bezoeken onder het genot van een heerlijk glaasje Glühwein en een Reibekuchen.

De kerstmarkt rondom het operahuis kan je van 23 november tot 26 december op maandag tot en met donderdag tussen 12.00-21.30, op vrijdag en zaterdag van 11.00-22.30 en op zondag van 11.00-21.30 bezoeken op adres Unter den Linden, 10117 Berlijn.

Alexanderplatz
Deze markt is een aanrader als je kinderen hebt. Naast de kraampjes waar je lekkers, versieringen en cadeaus kan kopen zijn er namelijk veel leuke attracties. Er is een reuzenrad, draaimolens en ze kunnen met een treintje door een sprookjesbos heen rijden. Ook staat er elk jaar een ijsbaan waar je je heerlijk kan laten gaan.

De kerstmarkt rondom op Alexanderplatz is vanaf 22 november tot 26 december dagelijks van 10.00-22.00 te ervaren.

Spandau
Op deze unieke markt op de Altstadt Spandau kan je een prachtige levende kerststal vinden. Ook kan je er doordeweeks ruim 200 kraampjes met versieringen, handwerkstukken, decoraties en cadeaus vinden, in het weekend breid de markt nog meer uit en zijn er wel 400 kraampjes te vinden. Dus genoeg te zien op deze markt.

Deze markt is van 25 november tot 23 december op zondag tot en met donderdag tussen 11.00-20.00, op vrijdag van 11.00-21.00 en op zaterdag van 11.00-22.00 te bezoeken.

Op onderstaande kaart staat de kerstmarkt op de Gendarmenmarkt aangegeven.


Klopt de bovenstaande data niet meer? Neem dan contact op.

Vind Kerstmarkten in Berlijn leuk op Facebook:

Kerstmarkten in Berlijn op de kaart


Video van Kerstmarkten in Berlijn


Reageren


Naam:
E-mailadres: Wordt niet getoond
Reactie:

Andere highlights:


Aanbieding Zoeken

Stad selectie:
Type Vervoer
Aantal Sterren Hotel

Hotel Opties

Hotel Ketens

In de buurt van:
Geavanceerd zoeken >>>