Kerst in LondenDe kerst sfeer kan je in november al in Londen proeven. Dit jaar wordt op 1 november de kerstverlichting aan gestoken. En ook nu wordt de traditie in ere gehouden, de verlichting wordt namelijk elk jaar op Regent street aan gestoken waarna de rest van de stad volgt. Hieronder vind je een aantal kerstmarkten en bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Trafalgar Square
Op dit plein kan je een reusachtige kerstboom van ongeveer 20 meter hoog vinden. Sinds 1947 wordt deze boom door Oslo aan Londen geschonken als dank voor hun hulp tijdens de tweede wereldoorlog. Elke eerste donderdag van december wordt de boom geplaatst en deze blijft tot midden januari staan. De boom verlicht met de typisch Noorse lichtjes het plein en elke avond kan je er een kerstkoor vinden dat geld in zamelt voor een goed doel. Een heerlijke plek om te genieten van kerstzang en stil te staan bij de mensen die het minder goed getroffen hebben. Op onderstaande kaart staat Trafalgar Square aangegeven.

Winter Wonderland
Een van de bekendste kerstmarkten in Londen is Winter Wonderland in Hyde park. Hier kan je dan ook de grootste buitenlucht schaatsbaan van de hele stad vinden. Naast schaatsen zijn er nog veel meer activiteiten en bezienswaardigheden. Er zijn verschillende leuke attracties voor kinderen en ze kunnen hun wensen aan de de kerstman vertellen. Ook zijn er verschillende kraampjes te vinden waar je leuke cadeaus en versieringen kan kopen.

London Eye
Een must tijdens je bezoek aan de kerst stad Londen is de London Eye, vanaf dit 130 meter hoge reuzenrad kan je fantastische over de verlichte stad kijken. Kleed je warm aan en geniet ruim 30 minuten van het prachtige uitzicht.

Winkelstraten
In de verschillende winkelstraten van Londen is de kerstversiering rijkelijk aanwezig. Overal waar je komt is de kerstsfeer te proeven. Er is keus genoeg, Bond street, Regent street of Oxfort street. In al deze winkelstraten kom je ogen te kort. Tweede kerstdag wordt in Londen ook wel Boxing Day genoemd, op deze dag begint namelijk de grootste uitverkoop en kan je bijna alles goedkoop op de kop tikken. Mocht je tweede kerstdag nog in Londen zijn, sla dan je slag.

Winter Wonderland kan je tussen 19 november en 04 januari dagelijks tussen 10.00-20.00 bezoeken. En de London Eye is in december dagelijks van 10.00-20.30 geopend.

Ga naar de website van Kerst in Londen


Klopt de bovenstaande data niet meer? Neem dan contact op.

Vind Kerst in Londen leuk op Facebook:

Kerst in Londen op de kaart


Video van Kerst in Londen


Reageren


Naam:
E-mailadres: Wordt niet getoond
Reactie:

Andere highlights:


Aanbieding Zoeken

Stad selectie:
Type Vervoer
Aantal Sterren Hotel

Hotel Opties

Hotel Ketens

In de buurt van:
Geavanceerd zoeken >>>