BygdøyBygdøy is een schiereiland aan de kust van Oslo. Bygdøy heeft een prachtig landschap waardoor het een aantal schitterende parken en bossen heeft. Echter staat het eiland vooral bekend om zijn musea. Er zijn verschillende musea gevestigd, namelijk:

Kon-tiki museum
Dit museum staat volledig in teken van de Noorse schrijver Thor Heyerdahl, die in 1947 samen met zijn vlot de Kon-Tiki de grote oceaan over wou steken. De reden waarom hij dit deed was omdat hij dacht dat mensen uit Zuid Amerika al voor de tijd van Columbus de grote oceaan hadden overgestoken naar Polynesië, en hij wilde dit bewijzen door dit zelf ook na te doen. In dit museum kun je zijn reis volgen.

Norsk Folkemuseum
Vrij vertaald het 'Noors museum van culturele historie', dit grote openluchtmuseum is een verzameling van gebouwen die in de geschiedenis van Noorwegen een belangrijke rol hebben gespeeld. Alle gebouwen die hier zijn, zijn hierheen verplaatst, dus er is geen sprake van replica's. Alle gebouwen zelf zijn ook met het interieur en bijvoorbeeld de kleding die in die tijd ook gebruikt werd.

Viking schip museum
Dit museum gaat volledig over de vikingen uit de oudheid. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn er dit museum enkele vikingschepen te bewonderen. Er is zelfs één schip volledig intact aanwezig, namelijk het Oseberg schip. Naast de vikingschepen zijn er vele voorwerpen uit de tijd van de vikingen in het museum te bezichtigen.

Noorse Maritieme museum
Zoals de naam al zegt staat in dit museum de zee centraal. De museumstukken over kust en maritieme geschiedenis bevat onder andere modellen van boten, informatie van vissen, informatie over schepen bouwen, opgravingen van de zeebodem en nog veel meer. Voor de zeeliefhebbers zeker een aanrader.


Klopt de bovenstaande data niet meer? Neem dan contact op.

Vind Bygdøy leuk op Facebook:

Bygdøy op de kaart


Video van Bygdøy


Reageren


Naam:
E-mailadres: Wordt niet getoond
Reactie:

Andere highlights:


Aanbieding Zoeken

Stad selectie:
Type Vervoer
Aantal Sterren Hotel

Hotel Opties

Hotel Ketens

In de buurt van:
Geavanceerd zoeken >>>