Het PantheonHet Pantheon is één van de bekendste gebouwen in Rome en is zeker een aanrader om te bezoeken. Gebouwd in 126 n. Chr., het was in de eerste instantie een tempel ter van alle goden van het oude Rome. Terwijl in de 5e eeuw veel gebouwen van het Romeinse rijk werden afgebroken omdat ze tegen die tijd als 'heidens' werden gezien, werd het Pantheon omgevormd tot een Rooms-Katholieke basilisk, waardoor het bewaard is gebleven.

Kenmerkend aan het Pantheon is de oculus (opening) in het koepeldak. Samen met de ingang is dit de enige bron van licht die de tempel heeft, waardoor het als het donker is vrij moeilijk wordt om er iets te zien. De oculus zelf was een maatregel om het gebouw meer soepel te maken, waardoor het bij aardbevingen minder snel in elkaar zou storten. Het mooie is dat bij regen het ook echt naar binnen regent. Het is hierom dat de vloer iets gebogen is, zodat het water afgevoerd kan worden.

Het is ook door de oculus dat aangeraden wordt om met goed weer een bezoekje te maken aan het Pantheon. Het zonlicht geeft een soort zonnewijzer-idee aan het geheel, en samen met de prachtige beelden en interieur die het Pantheon rijk is maakt het echt een bijzondere ervaring.

Openingstijden

Maandag: 9:00 tot 6:30 uur
Dinsdag: 9:00 tot 6:30 uur
Woensdag: 9:00 tot 6:30 uur
Donderdag: 9:00 tot 6:30 uur
Vrijdag: 9:00 tot 6:30 uur
Zaterdag: 9:00 tot 6:30 uur
Zondag: 9:00 tot 13:00 uur

Klopt de bovenstaande data niet meer? Neem dan contact op.

Vind Het Pantheon leuk op Facebook:

Het Pantheon op de kaart


Video van Het Pantheon


Reageren


Naam:
E-mailadres: Wordt niet getoond
Reactie:

Andere highlights:


Aanbieding Zoeken

Stad selectie:
Type Vervoer
Aantal Sterren Hotel

Hotel Opties

Hotel Ketens

In de buurt van:
Geavanceerd zoeken >>>